Manapság nemsokat hallani John Carpenter-ről. Akinek mégsem rémlene a neve: A mars szelleme, Menekülés New Yorkból, Menekülés Los Angelesből, Halloween. Csak néhány nagyobb cím tőle. De akár ezt is odasorolhatnám, annak ellenére hogy gagyi.

Nada egy magányos farkas. Városról-városra jár, alkalmi munkákból tartja fent magát. Egyszer csak hozzácsapódik egy kisebb hajléktalanokból álló csoporthoz, akik egy templommal szemben vertek tanyát. Nada figyelmét nem kerüli el, hogy a templomban furcsa dolgok történnek, s egyik este döbbenten kezdenek el menekülni a rendőrség ostroma alól. Másnap talál az épületben egy dobozt tele szemüvegekkel, de sajnos nem kerül közelebb a rejtélyhez, mígnem felvesz egyet... A szemüveggel az emberek közt élő földönkívülieket lehet látni...


Igazi jó kis sci-fi a '80as évekből. De amúgy ultragagyi: verekedésekkor tisztán látni hogy nem üti meg, vagy hogy egy golyótól felrobban egy hatalmas gép, stb... Ugyanakkor alapossággal is teli van: Nagyon nagy odafigyelés a tárgyakra, a sminkre. A film nagyon unalmasan indul, fél óráig nem is történik semmi. Viszont a földönkívüliek félelmetesek és egy picit a zene is. Szar vége van.

A csúcs: Az élet egy ribanc... És nem kefél veled!
Legalja: 10perc elmegy a filmből azzal, hogy megverekednek azért hogy Frank felvegye a szemüveget.

A film: Ajánlott

A bejegyzés trackback címe:

https://budcsi-cinema.blog.hu/api/trackback/id/tr5978356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása