District 9

2009.09.09. 18:20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kényszerleszállást hajt végre egy űrhajó Johannesburg mellett. A fedélzeten több millió földönkívüli várja a segítséget. Felállítottak nekik egy ideiglenes tábort, amit az évek során elkerítettek. Ez lett a District 9, ahol idővel elszabadult a bűnözés, a fegyverkereskedelem, a fajok közti prostitúció... Az embereknek elegük van. A kormány azon dolgozik, hogy átelepítse a kolóniát...

Köszönöm. Ezt vártam évek óta. Egy jó kis ufós filmet. Ugyan nincsenek benne űrcsaták, vagy szuperűrhajók, attól megérdemli a scifi besorolást. Vadonatúj történet, egy olyan világról, ahol az emberiség befogadja a földönkívült. Most nincs az, hogy idejönnek és le akarnak igázni. Ugyan a film unalmasan indult, de máris a legelején felkeltette az érdeklődésem. Jó ideig sajnos nemtörténik semmi, az ember legszívesebben kikapcsolná, de idővel beindulnak az események és a végén kőkemény akcióba megy át. Nembeszélve, hogy néhol majdnem megkönnyeztem... Nulla ismert arc, eredeti történet, tökéletes megvalósítás. Nálam az év filmje.

A csúcs: Valamin nevettem nagyot, de már nem emlékszem.
Az alja: A film túlnyomó rész egy nyomortanyán játszódik.

A film: Kötelező!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://budcsi-cinema.blog.hu/api/trackback/id/tr521371501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása